søndag den 22. juni 2014

Berlin i listeform

Jeg elsker lister. Jeg er et "listemenneske", og da min fantastiske, næsten ubeskrivelige oplevelse her i Berlin lakker mod enden, har jeg prøvet at liste toppen af poppen. Det kan jo være, der er nogen, der kan bruge mine oplevelser til noget ;-)

TOP EATS:

1. Goldener Hahn, Pücklerstrasse 20
En italiensk perle i kvarteret Kreuzberg. En autentisk stemning med ternede duge, og tjenere, der kun snakker italiensk til hinanden. Jeg besøgte restauranten med Camilo, og vi fik en "tasting". 8 fantastiske retter af antipasta og pasta, selvfølgelig akkompagneret af en fantastisk vin! Jeg fik det bedste italienske mad jeg nogensinde har smagt, heriblandet en marineret mozarella, som smagte som en bid af himlen og hjemmelavet pasta, der ja.. Det skal opleves! Prisen er ganske overkommelig! Man kan maks. komme af med 40 euro pr. person for en "tasting", og så kommer vinen oveni, som lægger på omkring 30 euro flasken.


2. Burgermeister, Oberbaumstrasse 8
Siges at være en lokal hemmelighed. Bedste burger jeg har smagt til dato til en pris, der næsten slår den gyldne måge. Omkring 4-5 euro for en burger. Der er forskellige varianter, og så kan man også lige prøve fritter med flydende ost. Et måltid her er en ren stopper for blodbanerne, men det smager fantastisk. Den eneste ulempe, er at man kun kan sidde udenfor, og at der tit er lange ventetider, men det er klart ventetiden værd! Der er altid musik, og personalet giver dig altid et smil på læberne!3. Anna Blume, Kollwitzstrasse 83
Hvis du vil have brunch, så er dette stedet. En sød café på det eftertragtede Prenzlauerberg. Her får du et tre-etagers tårn af brunch til omkring 19 euro - det er nok mad til 2-3 mennesker. Hvis man er flere, kan man få et større tårn ;-) Brunchen består af æg, forskellige slags brød og pålæg, frugt osv. osv. osv. Nam nam nam!4. Bar de Vin, Schiffbauerdamm 5
Med en perfekt location lige ud til Spree, vinder denne restaurant allerede point ved placeringen. De laver fantastiske madpandekager til 13-14 euro. Fantastisk restaurant på en solskinsdag!

5. Austria, Bergmannstrasse 30
Hvis du elsker Wienersnitzel er dette stedet! Jeg vil vove at påstå, at det er den bedste Wienersnitzel jeg nogensinde har smagt, og den STØRSTE! Og jeg bestilte endda en lille.... Jeg kunne ikke engang spise op! Du betaler omkring 15-20 euro, men så er du også mæt!! Den eneste ulempe er at de tager 5 euro for service uden du er informeret - hvilket jeg personligt ikke bryder mig specielt meget om. Deres Wienersnitzel får dog en til at komme tilbage ;-)6. Mirchi, Oranienburgerstrasse 50
Hvis man er et stort selskab, og alle er fan af indisk mad, så er det et kanon sted! Lækker atmosfære, lækker lækker mad, kæmpe portioner, gode cocktails og priserne er i bund. Hvis man er to, kan man sagtens dele en ret, eller evt. prøve flere forskellige og dele. Retterne koster omkring 10 euro, forretterne - der er enorme - 5 euro og cocktails 4,5 euro, og i cocktails ved Mirchi er der vist ikke noget der hedder centiliter mål ;-)

TOP SIGHTS:

1. East Side Gallery, S-bahn/U-bahn stop: Warschauer Strasse
En opstilling af muren med fed graffiti med gode (politiske/ livs) budskaber. Det er udenfor og ligger lige ud til Spree, så ved solnedgang, kan man også få nogen rigtig flotte billeder med Fernsehturm i baggrunden. Og så er det gratis!
2. Hohenschönhausen Memorial, Genslerstrasse 66
Det gamle, hemmelige Stasi fængsel i Berlin. Hvis I har tre timer tilovers, så gør jer selv den tjeneste, at tage en guidet tur! Det er overvældende, chokerende og meget interessant! En historieundervisning, der faktisk er utrolig spændende, og giver et helt andet perspektiv på, hvad der foregik i Berlin efter krigen indtil murens fald. Jeg mener, det koster 3 euro.

3. Bådtur på Spree
Se alle de vigtige monumenter i Berlin fra et andet perspektiv! Skøn tur med alle "must-sees" i Berlin på en time. Lige til at overkomme ;-) Mine forældre og jeg tog båden fra Hackesher Markt til 12 euro pr. person. Der bliver selvfølgelig serveret drikkelse på båden til rimelige priser.TOP EVENTS:

1. Erste Mai, U-bahn: Görlitzer Bahnhof
Den første maj er rigtig stor i Berlin (og måske hele Tyskland?!). Gadefest, der får Distortion til at ligne en amatør. Madboder, musik og sindssyg mange mennesker på hele Kreuzberg. Det er nemmest at stå af ved Görlitzer Bahnhof, og gå derfra. Det er en god idé, at holde sig langt langt væk fra demonstrationerne om aftenen, da man ellers kan komme rigtig galt afsted eller blive anholdt.2. Karneval der Kulturen, U-bahn: Hermannplatz
En hel weekend i juni, hvor man fejrer mangfoldigheden i kulturer. Der er boder med mad, drikkelse, tøj osv. fra alle lande. Der er musik og andet underholdning overalt på nedre Kreuzberg hele weekenden. Det hele kulminerer i et kæmpe optog søndag i 9 timer. En folkefest uden lige.


3. Open Airs 
Alt har lukket i Berlin om søndagen, så om sommeren er det dét man får søndagen til at gå med. De popper op over hele Berlin heriblandt Rummelsberg og Lichtpark. Koncepten er udendørs musik og drikkelse. Priserne svinger fra 10-20 euro.

TOP CLUBS/ BARS:

1. Ritter Butzke, Ritterstrasse 26
Elektro, når det er bedst. 4 rum med en vanvittig fest i hver. Indgang er omkring 10-15 euro alt efter set up. Det er en god idé at købe billetter i forsalg på Resident Advisor, da man ellers kan stå i kø i rigtig lang tid. Husk mørkt tøj og en afslappet stil, så du ikke bliver afvist i døren! Det er altid en god idé, hvis man skal i byen i Berlin, at være flest piger. Store drengegrupper har meget svært ved at komme ind.

2. Crack Bellmer, Revalerstrasse 99
På trods af at min elskede iPhone blev stjålet på netop denne bar, er det stadig min favorit! Gratis indgang, altid lækker musik og god stemning! Et rum med bordfodbold og sofaer, et rum med "dansegulv" og to udendørs arealer. Det ligger i efterladte fabriksbygninger, hvilket bare giver en enorm sjæl til baren. Normale priser i baren. De tager kun imod kontanter på alle clubs og barer i Berlin. Musikken på baren kommer helt an på DJ'en. Ved køb af første drik betaler man ekstra, det er drikkepenge til DJ'en, da der ikke er indgang.
3. Chalet, Vor dem Schlesischen Tor 3
Man overser næsten indgangen til denne diskrete, meget "berliner stil" club. Clubben ligger i et gammelt tre-etagers hus. Det er meget svært at komme ind! Man skal virkelig køre den afslappede, mørke stil, og her er det meget vigtigt at der er flere piger end drenge. Indgangen er 10 euro. Der er udendørsareal og tre etager, hver etage åbner pr. time jo senere det bliver. Stilen er elektro. Du må ikke tage billeder (vi gjorde det alligevel), men det er en Berlin oplevelse, man ikke vil være foruden.4. Mein Haus am See, Torstrasse 125
Skøn bar/ club med bar foroven og club i kælderen. Lidt dyre priser på drinks, men øllene kan fås til omkring 3 euro. Det veksler om, der er indgang, men mener maks. er 6 euro. Altid en god stemning, og man kan være sikker på, at der altid er fest fredag og lørdag. Eneste ulempe er at "kælderen", hvor dansegulvet er, kan blive tæt på sauna temperaturer, når der er fyldt.

5. Matrix, Warschauer Platz 18
Ja, jeg er jo ikke dansker for ingenting. Den ultimative turistclub med hit charts og gamle klassiskere. Der er op til 5 rum åbne med forskellig musik, og folk giver den altid gas her, da størstedelen er turister, der ikke kan komme ind på de Berlinske clubber. Indgang er fra 6-8 euro alt efter dag. Der er åbent hver dag, og der er fest hver dag! Det er vigtigt at du har dit ID klar ved indgangen, da dørmændene er af typen "jeg-har-ikke-tid-til-pis".


6. Süss war Gestern, Wühlischstrasse 43
Hvis du gerne vil have en øl, sidde i en sofa, snakke og hygge, så er det her stedet! Der er en DJ, men stemningen er afslappet. En bar med en fed stil, og så er det gratis at komme ind.

TOP LOCALS:

1. Mauerpark Karaoke, Gleimstrasse 55
Hver søndag kl. 16 står den samme mand klar med anlæg og underholdning til 600+ mennesker. I Mauerpark er der Karaoke, og enhver kan synge. Altid en god søndagsunderholdning med alt fra den nye Adele, til dem, man krummer tær' over. Det er god skik, at give en skilling til ham, der står for det, da han betaler leje for stedet, selvom det er udenfor. Her er alle typer, og det er virkelig sjovt!2. Abandoned Berlin
En stor del af Berlin er efterladte bygninger. Man har ikke rigtig været i Berlin, hvis man ikke har besøgt et efterladt sted. Check Facebook siden af samme navn, for at finde nogen gode steder.3. Streetfood Thursday, Eisenbahnstrasse 42
Hver torsdag er der streetfood i markedshallen Neun. Det er forskellige butikker, restauranter osv., der serverer mad fra boder, og udvalget er stort. Det er mega hyggeligt, og maden er super lækker! Hver tredje søndag, er der samme koncept, bare med "morgenmad" (du kan også få burgere). Priserne er høje i forhold til resten af Berlin, men ift. Danmark, er det billigt!

4. Tempelhofer Park
En efterladt flyveplads, som er lavet om til en park. Perfekt sted at slappe af, grille og bare hygge sig i lidt anderledes omgivelser.5. KulturBrauerei, Schönhauser Allee 36
Et gammelt bryggeri, der er lavet om til restauranter, barer og et sted, hvor der foregår events. Fede omgivelser og fede events. Om mandagen kan du f.eks. i Alte Kantine tage til Hungry Monday. Et koncept, hvor du enten betaler 3 euro eller siger et kodeord (man skal kende nogen, der kender nogen = gratis mad), og så er der indgang til buffet. Eventet starter kl. 22 og omkring midnat er baren/ stedet fyldt til randen med danseglade mennesker, og DJ'en spiller hits fra alle årtier. Der er også et rum med bordtennisbord.TOP BEAUTY SPOTS:

1. Gendamenmarkt
En plads med tre smukke bygninger i Berlin Mitte med et springvand i midten. Meget idyllisk og smukt.

2. Neuer See i Tiergarten
En sø midt i den kæmpe park Tiergarten. Du kan leje en båd og ro lidt rundt, eller få en øl ved Biergarten. Tiergarten er generelt en meget smuk park, som er perfekt til afslapning, en løbetur, picnic eller andet.


3. Udsigten fra Siegessäule
Hvis du nu betaler dig fra (3 euro) at kæmpe dig op af de mange trin i Siegessäule, så har du en fantastisk udsigt udover Berlin.4. Berliner Dom indefra
Domkirken er stor og smuk. Hver torsdag kl. 19 er der åben Gudstjeneste. Det tager kun en halv time, der er folk med fra alle lande, og så ser du den smukke kirke (helt gratis).Så hvad venter du på? Tag til Berlin, Europas bedste hovedstad og få EN på opleveren! :-)

GOD søndag <3

Lots of love, fra Berliner Katze (Starbucks mente mit navn var Katze, så det er dét jeg går under nu)

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar